‘Aaira satu bulan

Selepas 30 hari menjadi cinderella jawa di rumah, hari ini makhang keluar melihat dunia. Padahal ke hospital sahaja untuk check up. 😝. Come on, its a big deal to all mothers who is going through confinement session.

Today mark my 30th day, meaning 2 more weeks to go! Before the hassle came along . 😭😭😭😭

Ibu & ‘Aaira

 

Rupanya masalah ‘baju apa nak pakai ni esok?’, memang wujud dari zaman kita dalam pantang lagi. No 1 world problem sangat. Malam semalam sesi mengemas diapers bag Β dan seangkatannya. Pilih baju ni tak kena, tu tak kena. Selepas beberapa mix and match, last skali pakai yg paling mudah. 😜. Bukan takat anak ja serabut nak pakai apa, makhang pun sama naik.
Eventhough its only a hospital visit, it is definitely a big deal for me. Almaklum, last sekali nampak dunia 30hari lepas. Put on my jeans and white shirt with bokita and walk with confident with my Under Armour sneakers.’Aaira finally put on flower floral top that i bought 8 years ago from OshKosh. Masa tengah beli baju A’mmar dulu ternampak baju tu and I just bought it sebab geram. Hehe.

Check up untuk ibu dan anak. Dr.Jumeah & Dr.Ahmad.

Ibu: all clear and healthy. Dropped 8kg.

‘Aaira: good progrees. 3.8kg.

First time dapat guna Doona Stroller. Sesungguhnya, it is definitely a good investment on it. Sangat praktikal. Disebabkan handle dia boleh dipanjang pendekkan. ‘Aafi got the chance to push her sister all the way. Sangat cool ye Doona Stroller ni.

 

A2 being a protective brother to A3

Untuk kali pertama nya semenjak kelahiran A’mmar, makhang duduk belakang and baby got to seat infront. Well main thing is because pakhang bawak mini cooper and Aaira nyenyak tidur dalam stroller. I never like the idea a mother kena duduk belakang and baby got to sit infront. Hari ini bagi chance ok sebab ada sebab musabah. And i think we definitely need a new family car dont you think? Oh crap!, cukup tak suka discuss tentang kereta.

‘Yang, you duduk belakang. Aaira duduk depan dengan I’

Well someone definitely have his own little girlfriend n princess now. Me? Im still the queen. Hehe. Selesai checkup, kami beraya rumah Khong. Masih lagi menjaga pantang makan so i had sup tulang with ulam pegaga. Baamm! Sedap! And ikan patin. That i cant resist! Haha.

Hanim the tuan rumah

Oh someone sharing a table with us berkata ‘eh dalam pantang kan? Makan ikan patin?? Mana boleh’. Agak lost with words sebab mencuba mencari jawapan selain dari ‘so?’. Will sound rude tho! So i asked her ‘tak boleh ke?’ (Still i sounded like so rude). Oh come on!, nasi baru nak masuk mulut kot. She said ‘patin kan bisa. Pastu dalam pantang makan kekering je’. Dalam hati ku berkata, ‘kesian hang ni’. Malas nak layan, ku mulakan suapan dengan bacaan bismillah. Settle!.
On the way home, stop by di kedai tatèh seksyen 9. Bought bengkung and few other important thing. Oh rambang mata! Will definitely come back after habis pantang nanti. And im back to my perintah tahanan. 2 more weeks to go and im done.

Gang pillion APRC datang beraya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s