Secret tau..

Menipu orang lain memang jarang. Tetapi menipu diri sendiri memang hebat.

‘Are u Okey?’
‘I’m Okey….’

Situasi begini menipu orang lain untuk mempertahan ego kita Atau “keep on asking please. Attentions I want here”. Sekaligus kita menipu diri sendiri sebab kita tau kita memang ada masalah. Tapi nak sedap kan hati by saying you are okey.

Pernah tak tiba tiba duduk sorang sorang hati di jentik? Tak pasal air mata membasahi pipi?. Tandanya apa tu? Tandanya memang ada masalah la tu.

Dan dan time tu la bercakap sorang diri. Sekaligus segala masalah yang serabut membelengu semua nya keluar. Minta simpang jangan ada sesiapa tegur ‘Apesal ni?’ Memang mendapat jelingan maut la jawabnya. Orang tengah tangkap feeling pastu hang pi potong!.

Ada antara kita yang selesa berkongsi masalah dengan seseorang. It can be close person or it can be strangers too. Manusia memang suka bercerita. Sebenarnya paling win sekali bila kita bercerita dengan Allah. Lagi win bile Allah makbulkan segala doa kita kadar segera.

Tak kata salah Kalau share dengan org lain. Boleh. Tapi berpada pada lah. Silap hari bulan orang tu pegi buka cerita dengan kaum kaum lain pula.

‘Secret k.. Kau sorang je yang tau ni..’
‘Ok promise’

Belakang cerita sakan dok guna ayat ‘Secret tau.. aku bagitau Kau je tau’

So mana kejujuran tu? Hangpa tanya la diri hangpa sendiri noh.

Salam Ramadhan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s