Trans Krabi Day 3

Angin kuat.

Terjaga dari mimpi.
Tengok sebelah muka kesayangan.
Cium satu kali dia terjaga.

‘Subuh jom’

Solat mengadap pantai. Kenikmatan dunia. Diimamkan oleh manusia paling aku sayang yang Allah pinjamkan untuk aku. Bertambah nikmat.

Lepas subuh tak bisa lelap mata. Terlalu rugi rasanya nak lelap.

Gopro kasi on. Timelapse kasi on. Record keindahan dunia dengan mata yang dipinjam ni.

http://iframesrc=//player.vimeo.com/video/106458363width=500height=281frameborder=0webkitallowfullscreenmozallowfullscreenallowfullscreen/iframepahref=http://vimeo.com/106458363RainymorninginKrabi/afromahref=http://vimeo.com/user31124751HanaIbrahim/aonahref=https://vimeo.comVimeo/a./p

Sambil tu fefeeling macam selalu kita tengok orang shooting -pakai robe-hot coffee-novel-hadap laut-. Nikmat!. Kesayangan semua masih tidur lagi. Hujan mula lembat turun.

Hujan lagi… salah timing datang Krabi.

Sarapan siap sedia disediakan oleh ajk makan. Boleh la. Pulut ayam. Kalau dah lapo tu bagi apa pun jalan. Anak anak terus serang kolam mandi 3 tingkat. Best betul jadi budak. Tak yah fikir ape mende pun. Baru aku faham nape dedulu org selalu kata ‘untungnya masih kecil’. Tengok anak anak kelihatan amatlah gembira. Diorg happy aku sejuta kali lagi happy dari diorg.

Bag packed and ready to go. Sebelum tu dekat setengah jam lebih juga sangkut kat lobby hotel untuk sesi berkumpul dan berfoto. Kalau bab bergambar semua rahja. Ter masuk anak anak!

All set to next destination. Koh Lanta Yai. Kena naik 2 ferry. Baru sampai.

Hujan lebat sepanjang jalan. Tapi kami semua drivers kental. Kami gigihkan diri singgah Emarald Pool. Orang kata kalau dah road trip tak singgah maka rugi. Ok kami singgah. Memang rugi kalau tak singgah!. 200baht per person. Kena trekking 1km ke dalam. Sepanjang kami mandi bersuka ria takda hujan turun. Terima kasih Tuhan.

This slideshow requires JavaScript.

Who doesnt love shopping! Perempuna kalau diberi peluang jalan aje! But drivers memang crucial kali ini sebab depa bagi kami 30 minit aje. How can I shop for 30 minutes?? 20 minit je dah sibuk pilih yang mana nak and sizes. Lepas tu busy nak nago yang memang peniaganya ketuk tourist stok gila gila punya. Maka 30 minit berlalu dan mula la drivers turun kereta sambil kata ‘time time time.. rolling rolling’. Tekanan ye kekawan. Nak shopping gopoh gopoh amat tak enak. Tapi ini la hakikat kalau berconvoy…

Bila dah berconvoy dan berhenti here and there for sure time lari. Oleh itu kami naik 2 ferry from mainland-koh lanta noi-koh lanta yai dan mencari resort dalam keadaan super gelap!. Tak kelakar ye kena cari dalam keadaan yang sangat gelap. A bit scary actually. Aku pergi runner ke resort dulu untuk siapkan semua bilik mereka. Senang supaya bila diorg sampai tiada issue kekalutan. Kemudian patah balik ke restoran mereka berkumpul dan makan dulu and proceed to the resort dengan harapan dalam hati ‘harap mereka suka’. Perasaan ini normal untuk mereka yang mengendalikan lodging convoy.

IMG-20140915-WA0013

Bilik kami semua bebetul sebelah je dengan pantai. Memang best!. Kalau tsunami mengentam pun memang tak boleh lari. Tu la umpamanya. Takut juga tido malam tu tapi Allah itu ada.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s