Trans Krabi Day 2

Indah permandangan pagi. Buka sliding door nampak laut. Pergh!, memang enak pemandangan.

‘macam nak hujan ni. Island hoping mendenya! Siap aje lah. Yang penting bersama sama’– bisik hati kecil ku..

Apa jadi malam tadi? Hanya dengkuran kami anak beranak keletihan.

Kumpul kat swimming pool untuk breakfast. Mihun goreng dan roti bomb sebagai hidangan. Tunggu pick up utk bawa kami ke jetty. Nak ke island hoping.

DCIM105GOPRO Kebiasaannya kalau ke pulau haruslah di temani sinar mentari. Bukan nasib kami kali ini. Gloomy morning follow up with windy windy. Semacam tin sardin la kami sumbat belakang pick up tu. Yang penting semua seronok. Kami charge satu family 1000baht. Setiap dewasa 300baht. Lunch provided. Pakai long boat. Destinasi: lupa dah apa tapi bukan Phi Phi Island and the gang la.

Ikut hati bila dah halfway memang nak balik!Tapi semangat berpasukan, kami yg hati memberontak ni hadap kan aje. Spoil sangat bila cuaca sangat damn! Angin kuat dan ombak besar!. I totally can imagine apa perasaan fisherman keluar mencari rezeki. Susah oi!. Lepas tu depa juai murah ja pada peniaga. Peniaga sesukahati minta kurang tanpa rasa besalah. ‘Kasi kurang lah. Sekarang semua mahal maa’. Kau cuba ikut diorg keluar ke laut!

Selesai island hoping kami sambung berendam di swimmig pool hotel 3 tingkat. Kelihatan masing2 sangat enjoy. Memang semua hantu ayaq!.

Tiba giliran mak mak semua keluar memanjakan diri di spa. 400baht untuk 1 jam. Best gila siol! Best la sebab quality time alone. Rest sokmo. The best part of Thailand is massage. Tangan depa lebut tapi tekanan nya rasa. Yang mengurut tu kata aku cantik. Of coz rasa bangga. Umur nak 30 ni kan maka unbalace emotion la bila org tak perasan tentang kecantikan kita. Haha. Kalau sampai Thailand tak mengurut memang pelik lah. Riuh kami semua perempuan serand satu spa ni. Makcik kayo tuan lot tu. Haha

Malam patutnya dinner di kelong. Tapi sebab masih hujan, kami tukar plan. Ke krabi town we go. Pit stop di ketam besi. Its a monument kebanggaa Krabi kot. Haahaha.

10687150_10152718754653205_1465648017417965715_n

Nampak hawkers street foods passed by. Ada rombongan cik kiah tak setuju. Barangkali takut tentang hygine kot atau tidak selesa. Ke restoran kami. Disebabkan hati ni memberontak nak street foods, aku, asim, khong, hanim excuse from the group. Dengan alasan nak beli dessert.

Ya Allah nikmat Allah! Sedap gila oi! Rugi sape tolak mementah tadi. Makan dah serupa syaiton sebab makan berdiri. Menandakan kenikmatan tahap dewa dengan angin sejuk lagi. Pergh! Nutella banana pancake yg selalu jadi buah muluyt kekawan akhirnya selesai dalam perut ku. Telur puyoh goreng pun sedap. Walhal telur je pon!

Night market tutup. Maka kami balik ke hotel dan tido. The boys are put for coffee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s