Jahit-jahit

Kedai jahit HI sudah tidak ambil tempahan!. Gittew! Hehe.

Tadaa..

image

image

Hasil gigih seminggu nak siapkan 2 baju untuk anak bujang ku. Ini kali pertama seumur hidup menjahit baju dan hasilnya membanggakan diri sendiri je lebih. Kalau tunjuk pada pro confirm aku kena gelak. But practice makes perfect. Mana seluarnya? Lain kali aje lah!. Seluar kena teliti belajar dulu. Kang membazir kain.

Material kain: Cotton murah

Cikgu: Youtube, facebook messanging dengan MakHan and Mak datang ajar pakai mesin macam mana.

Mesin: jenama Singer hak milik Mak.

Pekakas sampingan: sewing kits ikea.

image

image

image

Ini menunjukkan betapa first timernya diri ini. My working station. Aicewah! Meja A'mmar jadi mangsa keadaan.

Yes im a first timer. Perasaan terharu bangga berbunga bunga bila baju muat ngam steady pada badan anak. Siapa sangka diri ini boleh menjahit?? Well im a mother now. And a mother should know everything. Hahaha adoihai!

Anyway dapat idea nak buat pattern gitu dari instagram. Suppose seluar mereka warna royal blue. Akan  tetapi diriku masih tak pandai nak buat seluar, maka pakai sahajalah seluar jeans ye. Hehe.

image

My very first attemp. Lihatlah lehernya. Memang tak pernah menjahit! Hehe. Material kain ni adalah balance kain sarung bantal.

image

Second attempt agak gembira. Maka proceed dengan design ablasahsaja ku itu.

‘You can copy the design but not the quality’

Im a proud mother!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s