Universal Studio Singapore

Trip kali ni ke Singapore adalah untuk Singapore Energizer Night Trail yang berlangsung pada 11.5.2013 di Mandai Road. Alang-alang A’sim ada cuti banyak dan bakal outstation kerap kembali, maka kami mengambil peluang ini untuk spend time in Singapore a little bit longer. Kami bertolak hari Rabu after work. Check in di rumah Kak Nani.

Khamis pagi jam 10 dah sampai USS. Semangat sungguh!. Kami ambil promotion package:

USS0324_USS_Listing_350x205px_Hi

MY SUPERDEAL To Universal Studios Singapore®!

YOU PLAY, WE PAY for your lunch, snack and all-day parking! For a LIMITED TIME only.

MY SUPERDEAL (Min. 2-TO-GO) includes:
  Two Adult One Day Pass to Universal Studios Singapore
  Two Lunch Sets & Snack Sets at select outlets
  Two Universal Studios Singapore S$5 Retail Voucher
  Two FREE Parking Coupons
* Minimum purchase of 2 adult tickets. Purchase your tickets before May 2013 and travel before 30 June 2013. Terms and Conditions apply.

Parking disediakan. Tickets collect at the counter as we purchased online. Makan lunch pun disediakan. Voucher shopping pun disediakan. Tempat pertama kami bergambar seperti biasa lah, the giant Universal Studio globe yang tak reti duduk diam tu. Kerjanya berpusing sahaja. Its a must thing to do when you are there. Terasa sangat welcome when we entered the gate. Lepas rasanya rindu dihati ini pada Universal Studio LA. everything is the same in Singapore and LA. Cuma yang membezekan adalah di LA of course lagi besar kawasannya sebab di LA kebanyakan filem buat shooting dalam Universal Studio. Sebab tu we need to spend our time in USLA at least 2 days baru boleh cover the whole park.

Almost semua ride saya naik. Semuanya best. Tak ramai orang pulak tu. Maka tak perlu lah nak beli ‘express lane tickets’. The two roller coaster yang selalu dikatakan itu pun saya naik. Yes, im a roller coaster freak!. Even husband cant handle it. A’mmar macam biasa la agak takut sikit but i manage to drag him to go for a Dinasour Roller Coaster ride (mild je pun). Dia menjerit but no crying. Umpan dia kata ‘jom tengok dinasour’. ‘Aafi just enjoy the scenery. After all free entry for him pun. Cuaca sangat nyaman. Tak panas terik. Belah petang hujan sekejap.

Ive been both to USLA and USS. Conclusion that i can say here is that UNIVERSAL STUDIO is fun!. Perbezaan nya adalah cuaca dan keluaasan kawasan. Harga berpatutan. Kami datang on the weekdays, maka tiada lah parade. Tak mengapa sebab tak sanggup kami nak berpanas. Keluar dari USS jam 8pm. Memang puas lah memusing nya. Boring USS? Boo you! tak boring langsung please. So friends, kumpul lah duit kalian untuk ke USS. Kalau nak ramai and enjoy the street parade, go on weekends. Kalau nak relax and enjoy the ride without queuing so long, go on weekdays. Enjoy the photos!..

Thank you Husband for the awesome time.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s