Masa itu emas

Duit boleh dicari. Tetapi tenaga dan masa tiada pengganti.

Weekend yang lepas adik iparku nikah. Maka kami decided untuk balik ke kampung walaupun A’sim sedang sangat busy dengan course and I was supposed to be in Singapore for 2xu 21km Marathon. Demi keluarga, kami pulang.

Memandangkan masih lagi musim cuti sekolah, kami mengambil keputusan untuk naik flight. Shah Alam→Alor Star kami drive dengan mak ayah naik starex after office on Friday. Sunday kami balik ke Shah Alam mengunakan perkhidmatan MAS. Parents ku dah pulang Ahad pagi ke Shah Alam.

Perjalanan dari Shah Alam ke utara memang teruk sepanjang jalan. Dah macam raya dah. Biasanya 4jam dah sampai. Tapi kali ni 6 jam baru tiba Alor Star. Mak Ayah sekarang tau la apa perasaan kami drive tiap kali balik raya. Hehe.

Flight kami 920mlm. Delay 30min akibat traffic di ruang udara klia yg busy. Oh!, kami satu flight dengan Ustaz Haron Din. Terkesima kami bila nampak dia. Ini merupakan penerbangan ‘Aafi yang pertama. Alhamdulillah relax sempoi tenang macam abang nya dulu. Seronok bila tengok A’sim dapat rehat bila dalam flight. Kalau tak kesian dia kena drive dengan keadaan traffic yang sangat ridiculous!. At least tak ada la dosa kami maki traffic. 50minit sahaja flight kami. Masa dan tenaga tak buang langsung!. Harga ticket untyk 4 orang kami RM560. Kalau beli lagi awal lagi murah. Kalau tidak we need to spend around that amount juga kalau balik Kedah but yang pastinya tak perlu drive 8-12jam. Crazy!

image

Happy us

image

Im glad that you do not need face the traffic.

image

image

I just dont understand.. signal seatbelt tak padam lagi, tapi diorg dah sakan bangun sibuk nak beratur keluar. Akai mana entah..

Pada kawan2 yang kampung jauh dan ada plan utk balik raya nanti, balik lah naik flight. Sekurang-kurangnya badan x penat memandu. Lagi awal beli ticket lagi murah. kalau x nak kena jam, balik pagi raya. Memang no hal punya. Sekali kagi terima kasih MAS. We had a pleasebt flight.

Fly fly,
SNI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s