Singapore Safari Run 2013

Selesai sahaja Konsert 3 Dekad Anuar Zain, kami balik rumah amik A’mmar dan ‘Aafi dan terusan shoot ke Singapura. We drove Starex and me drove all the way from Shah Alam yang pada mulanya bersilih ganti dengan A’sim dan Shuhid tetapi tengok diorg sangat letih maka ku gagahkan juga drive. Bertolak jam 330pagi dan tiba di Singapura jam 6.45pagi. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar di border clearance. Kami terus ke rumah Kak Nani di Bukit Batok 6th Avenue. Race kits kami semua ada di rumah nya.

Bukti 1

Bukti 1

Bukti 2

Bukti 2

Breakfast sempoi-sempoi, jam 9pagi kami dah ke Safari Zoo Singapore. Ramai sungguh family yang join. Seronok rasanya. Kami join 6km. We were strolling all the way from beggining to the end. Ada time A’sim mengadu tendon nya  sakit tapi itu bukan alasan untuk dia tidak have fun dengan anak-anak. Fee entry untuk fun run ini adalah 70SD. I can say berbaloi sebab running tee yang cantik, medal yang unik, we enjoyed our time sepanjang dalam zoo dan it is worth of paying. 3km terakhir hujan sangat lebat. Masih bukan penghalang! Kami teruskan dan habiskan juga larian itu. Jam 1230tghari kami tiba di garisan penamat dengan menerima medal yang unik.

^km strolling with them

^km strolling with them

me

me

Told ya the medal sangat unik

Told ya the medal sangat unik

Family

Family

Running togehter

Running togehter

 

Selesai semuanya kami balik rumah Kak Nani mandi, lunch dan rehat. Fuhh, dikira balik, i did not sleep from the day before. Lepas Asar, kami bertolak balik ke Shah Alam. Tetapi kami singgah di Velocity Mall. Saja shopping cuci mata. Wanted to buy new running shoe but then macam mahal compare dengan Malaysia. Time tu juga lah dapat tau yang A’mmar positive chicken pox. Terus kami keluar menghala the famous Restoran Singgah Selalu di JB. We had yummy dinner over there. Memandangkan masing2 kepenatan tahap zombie, kami gilir-gilir. Memang mengantuk tersangat memasing. Alhamdulillah selamat sampai Shah Alam Subuh keesokkan hari nya. Gila kan? yes! Thank you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s