Konsert 3 Dekad Anuar Zain

Dengar sahaja AZ nak buat concert, terus ku minta permission suami untuk beli tiketnya. ‘I tak nak apa apa for my birthday present. I just want you to give me a permission untuk pergi concert AZ ni please’… Agaknya A’sim pun tau betapa minatnya ku pada lagu-lagu AZ, maka dia kata ‘ok!, but im going too. Mana fair you gi sorg’.. Lagi menarik! So Shuhid tolong belikan tiket kami di kaunter ticket charge KLCC. Beli awal dapat diskaun. Alhamdulillah. The best part, malam after she bought the ticket tu, Shuhid (adik angkat kesayang AZ) keluar minum and AZ sign my tickets with my name on top of it! How cool is that?? Ok semangat lebih plak.. But yeah, seronok ok. Kami beli ticket bulan Disember 2012 dan konsert pada Febuari 2013. Semangat tak? Sangat kan…

Image

Hello back to you abang nuar.. hihi

Tak sabar rasanya nak menunggu menjelang hari konsert. Asalnya konset akan berlangsung di Stadium Bukit Jalil. Atas sebab yang pihak AZ tak dapat elakkan, mereka menukar venue ke Stadium Melawati Shah Alam. Lagi la kami happy sebab dekat dengan rumah. Oh, tak dilupakan bahawa ku dah booking mak dari bulan Disember untuk babysit the kids masa konsert ini. Terima kasih Mak.

Punya lah ramai peminat AZ malam tu. Hujan pun sanggup diredah. Demi AZ.. Aichewah!. Stadium Melawati tu penuh! Solid dua jam setengah AZ perform, tiada satu lagu pun yang hambar. Hampir kesemua lagu yang dipilih untuk AZ nyanyi malam tu, semuanya lagu favorite ku. Paling best dan tak disangka , AZ nyanyi lagu kawin kami ‘Teman Terulung’. Too many memories malam itu. Thank you AZ and the production. Tiada satu pun yang mengecewakan. Semuanya perfect! Highlight of the night adalah kemunculan Nora Danish sebagai watak dalam lagu terbarunya ‘Ajari Aku’. He kissed her hand! What a big deal? Its a big deal tho for his fan. Hahaha.. Bak kata AZ ‘hanyalah sebagai tanda persahabatan’.

Walaupun dah habis AZ perform, peminat tidak berganjak. Sorakan ‘weant more we want more’ kedengaran. AZ masuk kembali. Bila ditanya nak lagu apa, ada yang suruh nyanyi lagu raya! Can you imagine kami nyanyi lagu raya beramai-ramai dalam stadium tu? Truely such an amazing guy AZ ni. Masing-masing balik dengan senyuman dan puas pada malam itu. Hari yang dinanti akhirnya tamat dengan berjayanya. Taniah AZ the the team. You are truely a MISTER PERFECTIONIST!.

 

16281_10152550477505104_721728705_n

Thank you Love for the night

71737_10200151933293809_445864811_n 164423_10200151932813797_333207318_n 71723_10152550385115104_1917375690_n 75568_10152550483215104_342593224_n 267808_10152550381955104_832587946_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s