KRU memang legend!

Parapap Awaass parappap Awaassss parap Awas dengan gerak langkah mu~ OH!~
Since 1994 saya meminati kumpulan adik beradik ini. Tidak dinafikan Yusri was my teenage biggest crush ever!. Ha hamik!, kan dah ngaku. Anyway, saya memang mengikuti segala perkembangan KRU. Minta tak sangka lah dengan mereka ni. Tambah pula mak saya suka melayan kami adik beradik dengan membeli video tape (zaman kami dulu tak ada cd2). Kalau KRU buat show kat tv dan tak sempat nak tengok, kami akan record siaran tu! Fanatik habis kan?ย 
Thank you Izat hot.fm for the pass!
10.06.12 genaplah 20 tahun KRU melibatkan diri dalam industri ini. Maknanya selama 20 tahun juga la saya membesar dengan karya mereka. Telah banyak kejayaan yang mereka kecapi hinggalah ke tahap antarabangsa sehingga kini mempunyai empayer KRU yang besar di Cyberjaya. Anak melayu yang melibatkan diri dalam bidang seni hingga ke tahap antarabangsa, siapa nak sangka? Mengikut Norman selaku abang sulung dan ketua pada KRU Records, kunci kejayaan mereka adalah ‘mummy dan daddy kami’. Aww.. touched! Their parents surely be proud of them.
Nana-Sheeda-Aunty Mira (Lisa Surihani’s Mother)
Went to the concert with Sheda and Nana. Arrived a bit late because we tend to get lost. Ye la, biasa ada orang drivekan bila masuk KL. Kali ni all on our own. So funny! The event was held at Neverland @ Orange Club. It was full house. The crowd was sporting and awesome!. Maybe kerana KRU dah lama tak perform, maka artis2 di bawah KRU records seperti Adam, Jac, Stacy, Fourteen dan beberapa lagi mendendangkan lagu2 lama KRU. Elite dan X-factor juga turut perform. Konsert start pada jam 9pm tapi KRU hanya keluar selama 30 minit sahaja pada jam 1030pm. The crowd was amazing! Baru je dengar the first cue of the song semua dah boleh teka and sing along with them. Saya mengaku sebagai peminat KRU, 30 minit penampilan KRU tak puas. Tapi in other hand kena la juga faham yang mereka dah lama tak perform. Pancit kot!. But if ย you are really their followers, you wont be saying ‘ntah pape ntah sikit je lagu’. Peminat sangat kan ku ni? Hahaha..
Met Zalek (manager to Jac). Proud of her. Eventhough ramai tak suka dia but hey, she’s doing her job as an artist’s manager ok. Overall I had fun eventhough tak puas. Harap lepas ni ada lagi la konsert KRU lagi. I wish….
Terima kasih suami ku kerana membenarkan ku untuk pergi ke konsert ini dan sudi babysit anak-anak. You are one awesome sporting husband! You did well as Mr.Mama. Loving you so much!.
Selamat Hari Jadi ke-20 KRU! Keep on producing more nice music and films.

2 thoughts on “KRU memang legend!

  1. 1. What a small world…. sheda tuh best friend aku masa Form 1 weyh…2. aku rindu nanok….3. Zalekha manager Jac???? mak aaaaai… hebatnyer minah tuh! 4. KO SGT CANTIK WEYH!!!!!!! TAK MCM BARU BERANAK…. CISSS~ AKU JELES…………5. KRU mmg best……….

    Like

  2. 1. Really? Last year we ent for umrah together…2. Haaa dptkan single terbarunya di pasaran3. Yessa bebh. Zalek mmg profesional4. Masih dalm usaha bagi badan fit semula. Kuris2 pun x ngam juga kalau cardio tak ada.5. Diorg sgt legend kan?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s