Raya Haji 2011

I can say this year is the first ever time a ‘healthy’ festive I can say. Why? Because NO meat intake at all! Why? Because FIL mengalami komplikasi jantung+diabetic+high blood pressure+high sugar. Orang kate ‘all in one package la’. Sekarang Abah duduk di Shah Alam dengan kami since Abah dibenarkan keluar dari hospital seminggu sebelum Hari Raya AidilAdha. Me dan suami decide bawa Abah balik Shah Alam dan monitor makan minum serta ubat nya. (menantu baik? hahaha).

kasihnya anak pada ayah nya
11 jenis ubat yang perlu di makan on time setiap hari

Menjelang nak Hari Raya AidilAdha, Me dan suami berbincang mengenai ‘dimana kita tahun ini?’. Seperti sedia maklum, semenjak Me kawin pada 2007 memang setiap kali perayaan pasti di sambut di belah suami iaitu di Kedah. Memandangkan Abah ada bersama dengan kami di sini di Shah Alam dan Abah sangat tak larat untuk travel jauh, maka Hari raya Adha pada tahun ini adalah di SHAH ALAM! Hoi!, happy tak terkata la. Seronok amat sebab lama sangat rasanya tak beraya di Shah Alam dan Tanjung Malim. Alhamdulillah Abah pun sangat la setuju sebab he do not want to take the risk. Anak-anak Abah semua berkumpul di rumah Me dan lepas solat AidilAdha kami balik rumah bersalaman raya dan terus pulang ke Tanjung Malim. Kalau balik Kedah confirm makan daging lembu non-stop sebab nothern side of Malaysia kan famous dengan juadah yang macam-macam. Kalau tidak dikawal akibatnya tidak elok. Suami besuara ‘seronok juga raya Shah Alam ni‘. (macam ada peluang je raya akan datang *joget joget). Tapi sebagai isteri Me harus patuh dan hormat. Sebab itu perbincangan itu penting. Terima kasih suami dan ipar-ipar ku sebab bersetuju nak beraya di Shah Alam tanpa sebarang paksaan.

Keluarga Kedah. Gambar dengan family Shah Alam Mak tak upload lagi

Pertama kali beraya di Shah Alam semenjak bernikah. THANK YOU!!!

 Ber Aidil Adha with both family. Syukur. I’s a happy girl!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s