Jejari ku kehilangan cincin.

Hmm… Rasa nya dah heboh semelaya kot kisah insiden kes putus tunang gollie kita Khairul Che Mat dah Ellia. Banyak sangat pengajaran yang boleh anda semua ambil dari kisah mereka. Siapa salah? Tak berani nak menunding jari. Hanya mereka sahaja yang tahu. Ku dapat cerita pun hanya dari pihak gollie sahaja. Anyway tak baik apa nak mengaibkan orang kan? Mak Ayah ku selalu berpesan dulu masa bercinta ‘jangan over snagat’. Well I think I understand why they always remind me that.

Antara pengajaran nya:

1. Masa zaman bercinta, jangan beriya sangat nak update pasal kita dan pasangan bagai nak rak like nobody business.

2. Pasangan kita ada air muka juga dan bukan dia sentiasa suka kalau kita sentiasa update pape pasal hal peribadi diorg. Even my hubby dont like it.

3. Yes internet adalah agent untuk berkata apa-apa. But remember, bila kita marah sila jangan update apa-apa atau memaki hamun yang bukan bukan di status masing-masing. Motif? Puas?

4. Bila sudah terjadi, jangan seseali menunding jari pada orang lain. Tengok apa puncanya yang datangnya dari diri kita sendiri.

Apa pun untuk pasangan tunang yang baru putus ini, anggap la ini satu takdir dan berdamai lah dengan eloknya. Kerana semua yang terjadi ada sebabnya. Kalau awak rasa awak tertipu, ramai lagi di luar sana yang lagi teruk dari awak. Dan media pun jangan la menggunakan kuasa yang secukupnya untuk mengpropagandakan keadaan. Well itu kerja media pun!.

Enough for now. Selamat berpuasa uollzzzz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s