Risau sampai demam

3 hari lepas dunia dikejutkan dengan berita yang memberi impact pada keluarga kami terutamanya. A major storm and big rush of flood hits Victoria city (Melbourne). It is call THE HAIL STORM. I was so freaked out and worried so much because my brother is there. Eventually he was in the city when things happened. Ada UMNO football match untuk pelajar baju. Kami tak dapat hubungi Azman on that day. 2nd day baru dpat call. Katanya when things happened, dia ada kat stadium di City and suhu 26’c pada mulanya. Tiba-tiba mereka dengar satu bunyi yang sangat kuat macam kapal terbang nak terhempas. Diikuti dengan pukulan angin yang sangat kaut and suhu turun mendadak sampai 6’c. Mereka lari masuk dalam bangunan stadium dan dalam masa yang sama ketualn ais sebesar bola tenis dan bola golf turun dari langit. Habis kereta mereka rosak dan pecah2. Bayangkan banjir yang mereka kena airnya bertukar menjadi ais immediately! Freaked out after watching cnn!

Lega rasanya kami semua bila tau dia safe. Salah seorang kawan dia message me:

‘Dear Hana, dont worry so much. We are ok. Azman just got back to Gippsland. Actually it was just a normal storm. CNN make it a big issue because Australian never experienced any storm and flood before. Dont worry. Will keep you guys update’

Alhammmmdulilllllaaaah. Samapi demam la HI mengenangkan keselamatan adik kat sana. Syukur alhamdulillah. Kami sentiasa mendoakan keselamatan Azman di sana. Amiiiinnn

3 thoughts on “Risau sampai demam

  1. ya allah ko demam ke nok? mak tak tau pun! eh dah dapat so many happy news pun boleh demam lagi ke? heheh.

    ok aku pun mcm pelik sbb oz ada such storm! glad man is fine. must be crazy uh tgh main bola sepak tiba2 turun bola golf and bola tenis? hari yg berbola-bola. oh yeah check your gmail darl. i've sent the invite to my blog🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s