SURI

Hujan rintik rintik di pagi hari. Bersarapan pagikan bahulu dari Kedah dicicah dengan air milo. Sedap rasanya. A’mmar masih tido krok krok lagi. Ku dan A’sim sama sama bersarapan seperti org biasa. Terlintas di ingatan ku kembali apabila teringat kata kata A’sim mengenai tanggungjawab seorg isteri pada suami. Baru ku nampak bukan mudah untuk menjadi isteri. Tetapi Alhamdulillah dengan dorongan ibu ku dan suami ku, insyAllah ku boleh melaksanakan nya.

SURI merupakan satu penghormatan dan anugerah untuk semua housewife. Cuma kita saja tak pandai menilainya. That is why wife control the house from cleaning, cooking, kids,ect.

Ramai wanita sekarang lebih berminat dna memandang pada kerjaya yang dasyat dasyat. Tapi mereka lupa yang hakikatnya pekerjaan sebagai seorang suri rumah tidak boleh di jual beli dan tidak ternilai darjat kemuliaannya di sisi Allah s.w.t. Pekerjaan ini la pekerjaan yang sangat mulia.

Biar org kata kita kolot or macam lembu sbb follow cakap suami asalkan suami suka. Ketahuilah bahawa syurga seorang isteri di bawah tapak kaki suami.

Isteri bagaikan baju yang di pakai suami. Kalau jijik la perangai isterinya,maka jijik la suami itu diperlihatkan di mata masyarakat.

*sebenarnya tak tau apa yang tgh merepek nie*

But basically im proud to be the special person in his life. Doakan kebahagian kami berkekalan. He completed my life.

4 thoughts on “SURI

  1. hope kita blh trs jd wife yg plg bgs utk suami kita sehingga ke akhir hayat:)

    sentuh psl suri, btl komen ko tp xsemua org mngerti……. w/pun br nk msk 2bln jd suri mcm2 dh kerenah yg kena hadapi…….😦

    Like

  2. InsyAllah Fiena…
    jadikan org tua kita sebagai contoh..mana yang kau rasa eslok, ikut lah..
    semodern mana pun kita, kita kena ingat yang kita ni manusia paling penting dalam rumah..
    semua bermula dari rumah…if dari rumah kita tak betul, maka kat luar tak betul la jugak kitaπŸ˜‰

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s