Selamat Hari Raya Aidilfitri

Selesai sudah bulan Ramadhan. Sangat pantas masa berlalu. Alhamdulillah sepanjang puasa semua nya sihat dan kami sekeluarga sangat happy dapat bersama. Kini Syawal muncul tiba. Sayu sangat sebab kadang-kadang terfikir ada ke lagi peluang kita tahun depan? InsyAllah…

Ramadhan ku diakhiri dengan perasaan yang sangat GERAM!. Untuk pertama kalinya diriku difitnah dengan perkara yang sangat pelik dan tak benar. Ketika ku dapat tahu akan apa yang dikatakan dimana mata ini sendiri yang melihatnya, tak terkawal dibuatnya. MasyAllah sangat sangat sangat tak terkawal. Nasib baik suami disisi ketika itu. Pertama kalinya ku tak dapat menahan perasaan marah. Habis kecoh satu rumah dibuatnya. Nasib ayah bonda tak pulang dari kampung, if tidak sure macam macam lagi. Pada ‘dirimu’, jangan risau, ku tak simpan dendam dan marah and benci. Ku maafkan atas segala apa yang kalian dah lakukan pada ku. Its ok. This is part of LIFE. Bak kate bonda ‘tak jadi kudis Along’. Ku menangis sampai tak ketahuan. Buat pertama kalinya suami ku turut menitiskan air mata. Istigfar banyak banyak.

Malam tu jugak kami pulang ke Kedah. Memang tetiap tahun kami suami isteri dah deal nak beraya di Kedah sebab dah hari hari di Shah Alam. Walaupun hati ini sangat berat, tapi as a wife i need to be fair. Alhamdulillah ayah bonda memahami. Cuma bila Angah pulang untuk beraya mmg ku request nak beraya di Shah Alam. Kami bertolak pulang jam 1am and tiba di Alor Star subuh. Jalan tak jam tapi banyak.

Sepanjang perjalanan banyak hal yang kami suami isteri share and bincang bersama. Seronok rasanya bila suami isteri memahami. Lupa pulak nak cerita pasal A’mmar. Sepanjang jalan A’mmar tido. Nasib baik dia tak buat perangai langsung. Dia bangun pun bila kami berhenti nak makan sahur.

Esok dah Syawal. Tadi berbuka semua adik ipar ku berkumpul. Makan, gelak, gossip sangat sangat best!. Lepas tu aktivity pasang pelita keliling rumah. Pastu masing2 buat hal masing2. Where me and A’sim ber-romantic berdua naik motor kapcai pi Pekan Rabu menjamu mata. RAMAI GILA org. Kalah kat Jalan TAR. Hahahah. Dongak langit tengok mercun meletup-letup macam berlawan lawan. Sangat seronok. Akan tapi jari ni tak berhenti call bonda ayahnda di rumah. Rindu sangat kat diorg. Ye la anak sorg kat Kedah, sorang lagi kat Australia. Tu gunanya telephone.

I would like to take this opportunity to wish Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin. Semoga lebaran kali ini sangat bermakna buat kalian.

2 thoughts on “Selamat Hari Raya Aidilfitri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s