Selamat Ramadhan

Alhamdulillah dapat diriku merasa Ramadhan lagi sekali tahun ini. Syukur pada Allah s.w.t kerana memberi peluang pada diriku, keluarga ku dan rakan-rakan ku untuk berRamadhan pada tahun ini. Alhamdulillah.

Pada malam ini hanya tinggal diriku dan A’mmar sahaja di rumah. Yang lain semua keluar mengerjakan terawih. Sayu sungguh hati ini tak dapat join bersama. Its ok. Tak pegi sebab nak jaga A’mmar. InsyAllah one day ill bring A’mmar along and see hows everything goes. (Tapi takut plak if H1N1 kan). InsyAllah.

Bila Ramadhan menjelma sekali lagi teringat pada Ramadhan lepas. Tahun lepas diriku mengandung 7 bulan dan Alhamdulillah ku dapat melaksanakan puasa penuh. Terima kasih pada Dr. Siti atas tips anda. Tahun ni bertambah ceria lagi dengan kehadiran my little boy. Rindu pula pada Angah yang ada di Melbourne. Tadi petang dia call wish happy Ramadhan. My family lebihkan Ramadhan compare to Syawal. Sbb Ramadhan datang hanya setahun sekali.

Sedang asyik diriku melayan facebook, ter kejut melihat skill terbaru A’mmar.

He can stand! Sangat teruja. Ada pernah dahulu A’mmar dikatakan sebagai malas and spoil sbb A’mmar malas merangkak and meniarap. Tapi now dah masuk bulan ke-9 A’mmar dah mula menunjukkan skill terbarunya which is he learn how to stand on his own. Like Dr. Ling (A’mmars doc), ‘every baby is different. They have their own special way. Let them grow up and explore without forcing them’.

Oh by the way, im now taking orders for Bread Butter Pudding. If you are interested, do contact me. Seriously it is super yummy. I can bet you want more when you have one.

3 thoughts on “Selamat Ramadhan

  1. It is so right. Every baby is individual. Congrats Ammar!!!!πŸ™‚
    Lepas ni dah boleh lari pulak… ha, boleh join you main paint ball pulak. Heheheh

    Yum Yum,, i am a bread pudding fan. Berapa hengget ye Puan Hana?πŸ™‚

    Like

  2. nurill: I sangat tak sabar nak tunggu dia boleh tatih2 so that i boleh la belikan kasut croc for him. Sangat cute for sure. My bread pudding is home made so janganla comparekan ngan hotelnya (tapi i nye sedap..hahahha)…i sell at RM35 per loyang.

    Sheda: Sangat cepat. Tu yang pasal ada terfikir nak add more ni..hahahah…Selamat berpuasa to u too. If ada berbuka kat luar ajak ajak pls. Heee

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s