Siapa harus dipersalahkan?

Semalam baru ku tau rupanya rakan sekelas ku merupakan salah seorang mangsa kejadian highland tower yang pertama beberapa tahun dahulu. Sepanjang dia bercerita bulu roma ku naik mencacang. Gerun~~~ Beliau bukan sahaja mangsa kejadian malah mangsa terakhir yang sempat escape dari bangunan itu. MasyAllah…

Kejadian berlaku masa beliau berumur 6 tahun. dengan keadaan kaki nya yang patah, beliau lari lintang pukang bagai nak gila sebab nak selamat kan diri. Sekarang beliau sudah pun berumur 20++ dan masih beliau dapat iingat akan insident itu. Masing terngiang ngiang lagi di telinganya suara-suara jirannya yang dalam timbunan itu dengan meminta tolong, menangis dan menjerit.

Tapi sehingga ke hari ini pembangun2 yang tak penah nak belajar dari kesilapan masih lagi rancak mengorek tanah untuk naikkan projek2 mereka. Kenapa mereka tidak pernah belajar? Sampai bila perkara ini akan berlanjutan?. Siapa harus dipersalahkan?. Mungkin segala pembangunan di atas bukit itu akan berhenti apabila ada family orang2 berkenaan terlibat menjadi mangsa kot. Jangan sampai nasi sudah jadi bubur sudah la.

Advertisements

2 thoughts on “Siapa harus dipersalahkan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s