Mangsa Ragut

Selama ni diriku hanya mendengar cerita and lihat dari dalam tv sahaja perempuan kene ragut sampai mati, pintu kereta kena kopak, cermin kereta dipecahkan. Tapi kali ini terkena pada batang hidungku.

Kejadian berlaku pada 180609 tepat jam 1tghari. Diriku dalam perjalanan ke Segi College ada class. Lokasi kejadian di traffic light csr sugar factory batu tiga. Was trapped in the traffic. Diriku tengah menghubungi A’sim tapi tak dapat dihubungi. Immedietly after i hung over the phone terdengar bunyi CRACK on my left miror and i was so shock tengok ada lelaki 2 orang atas motor yang pilen nye bersweater putih sedang nak menghayun tangan ke cermin ku yang retak tu.

PANG!!!!!!!!!!!! tangan nya yang panjang capai handbag ku yang ku letak di lantai kereta!. I was stunned and takut nak tarik bag ku dari lahabau tu sbb takutkan dia akan menyerang diri ku knowing that human are just a bystander!. (nil a paahnya mengaji psychology..pandai2 jek nak interprate)

Ku cuba nak amik plat number motor tu tapi diorg pergi dengan pantas. Hilang je motor tu dari pandangan ku, aku jerit BAGAI NAK GILA sbb terkejut!. Nasib baik the phone still in my hand. Sepantas kilat ku call:

1. A’sim (tak adpat dihubungi)
2. Mak (tak berjawab)
3, Ayah (Tak berjawab)
4, Nana (lambat sangat nak dengar ringtone)

Finally ku call rumah and ayah picked up the phone. Masa tu menggigil2 badan ku masa dengar suara ayah. Sangat ku takut akan kembalinya lahabau tu ke kereta ku. Ye la, that time i drove my brother’s BMW Ci. Pastu i was alone pulak tu. memang syok aaa diorg nak buat keje. Aku drive further towards toll kesas and wait for my parents and A’sim kat situ.

Menggigil-gigil badan ku. finally aku terfikir WHERE ARE EVERYBODY WHEN IM IN THIS SITUATION?!?!?!!?….ku istighfar banyak banyak sampai la mak datang and she hugged me. Pastu A’sim pun datang and terus bawak ku ke balai police section 15 untuk buat report.

Diriku masih terbayang bayang lagi kejadian semalam. Masih jelas lagi di telinga ku kedengaran kaca tingkap berkecai. Masih jelas perlakuan jahanam tu terhadap ku. MasyAllah, Allah Maha Kuasa. Bayangkan jika A’mmar ada bersama ku. Alhamdulillah diriku tak cedera. Diriku masih tidak mampu mengatasi phobia ku. It takes time macam sahabat ku pesan.

Mulai dari saat itu, akan ku bawak hilux A’sim or any big car. Seriously senang. MasyAllah!!!!…

Yang peliknya:
1. Orang2 yang ku call tu semuanya ku dial terus number nya without bukak phone book ku.
2. The handbag was on the floor. On the seat ada car seat A’mmar. Still the fella managed to take my handbag.

Barang yang hilang:
1 Walet dengan segala card inside
2. Kunci rumah
3. Charger laptop
4. Pencil box kesayangan ku.

Macam mana berhati-hati pun kita, sebenarnya kita masih dalam keadaan tak selamat. Allah itu maha Esa. Setiap yang jadi ada sebabnya.

4 thoughts on “Mangsa Ragut

  1. na, 1st aku confuse nie…..july xmsk lg tp ko dh advance sbln…….. mesti kejadian nie 18062009???

    post ko nie buat aku pun bjaga2….. slama nie dlm news paper jer alih2 bila kwn sdiri kena mcm xsangka……tc k:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s