Ikea

Ini hari ibu and A’mmar bangun awal sangat masa ayah pergi kerja. Haih, punya la excited nak gi makan meat ball. I fethced Rinie and Kaseh sharp 11am as promised. Disebabkan sangat lapar, we din talk alot in the car. Sampai ikea terus meluru ke temapat makan. We orders 2 set of meat balls and salmon. YUMMY!!!. Seperti biasa cik Nana and Mawar kite akan sangat lambat. They arrived at 130pm macam tu. Di ikea i bought A’mmar punya mangkuk makan and sudu dia.

Ada peristiwa BIASA untuk ibu ibu muda YANG SANGAT SELLFISH berlaku di baby’s room ikea. Bilik baby tu tak la besar mana pun. Muat untuk 2 changing table and a solo sofa at the corner. Masa aku tengah settlekan A’mmar. ada this one mother anaknya nampak macam baru 2 bulan dengan puting di mulut sangat kelam kabut. I used the changing table yang hujung so dia pakai yang 1st one. Rilex la, tau la tak biasa ngan keadaan luar lagi, jangan la sampai block the stroller untuk mummy lain jalan keluar dari bilik. She and her mother tak de rasa guilty langsung nak alihkan stroller dia tu. ANNOYING sangat.

seperti biasa aku akan senyum sahaja. When it come to Kaseh nya trun nak change, Rinie patah balik and buat muka ketat. She is talking about the same mother. Rinie kate that young mummy pakai both changing table and buat tak reti je bila rinie dah ada dalam bilik tu. Ya Allah!, come on lady! this is public bukan rumah hang.

To all young mummy, tolong la bergurukan someone yang moore berpengalaman before bawak anak yang baru nak nampak dunia nie keluar jalan jalan. sangat tak boleh terima. I was so tired so I dont care enough.

2 thoughts on “Ikea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s