Mother’s Day Weekend

Memandangkan tengah cuti dan memandangkan A’sim bertugas di bahagian program, so kami dapat la merasa pi jalan jalan. This weekend INTAN (Institute Pentadbiran Awam Negara) buat program menchandat sotong di Pulau Kapas. Kami gi naik bus. A’mmar duduk dalam carrier dia dan sangat senang lenangnya dia tido tak buat perangai Alhamdulillah.

Total 60 orang yang join pogram ini. Ramai yang bawak anak anak but yet again A’mmar paling kecil. If org tua tua pantang sungguh bawak anak kecil kat pulau sebab katanya ‘tok nenek’ besepah kat situ and bekenan kat anak kecil. Siap ada yang suruh bertabik tabik la maca macam!. To me everything comes from Allah Taala. Layak ke kita nak lawan keEsaanNya?. I do believe all this do exist but back to basic semua nya dari Dia.

Samapi bilik kami tido macam kitorg plak yang bawak bus. Kul 5pm kami bawak A’mmar gi mandi laut. MasyAllah, A’mmar relly enjoyed his time in the water. Org keliling pakat pelik tgk anak kecil macam tu tambahan ngan neck float yang dipakainya yang sememangnya majority tak penah tgk mende tu. Around 6pm a’sim and the rest naik boat pergi chandat sotong. Sepanjang malam ku berdoa agar selamat semuanya. Mana taknya, hujan ribut malam tu. Takut sangat please. Malam tu jugak A’sim and the rest balik challet. Katenya ribut sangat kuat. Boat hilang balance. So they decided to come home. Alhamdulillah.

Sunday morning kami berangkat pulang ke Kuala terengganu, Singgah pasar payang. Amazingly we din shop anything sbb malas. Kami pi carui kedai makan sbb nak pekena budu. Sedaaaaaaaaaappp!!!! Bus berhenti di R&R Temerloh. Met mak and ayah there. diorg baru balik dari Pahang ada wedding. Dapat la mak melepaskan rindu pada A’mmar. Samapai di INTAN jam 11.50pm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s