Selangor the Red Giant

Sunday mood

A’mmar masih lena dibuai mimpi. Ayah dah keluar pagi pagi lagi naik motor layan corner di Karak (his Sunday activity). Ibu started a day with a cup of Mocha Latte and continue studying for my exam.

As EVERYONE know (yang menyokong industri sukan tanah air la), semalam berlangsung nya perlawanan bola sepak peringkat akhir Piala FA between Selangor and Kelantan (kalate wo). Keputusan menyebelahi pihak Selangor dengan 3-1 tendangan penalty setelah ET 1-1. sepanjang full game 90 minute, both team 0-0 and both team tak putus putus menyerang. I can say both team performed well. In the same time i can say that Kelantan punya pertahanan agak mantap including the keeper.

Wah!, dah boleh jadi sport commentator. Hahaha. Well thank you to my adik ipar, Shakir ali who is currently playing for team Harimau Muda Malaysia (under 19). Since dia main bola for T-team (terengganu), Kedah, Harimau Muda, baru la diriku tau pasal hal bola ini. I mean i cant beat those who are football maniac ok. At least ti can share my thought. In the same time as well, my Dad is a huge fan of Team Red Giant and he knows whats going on here and there (org kuat la ni kira)

“im not that into it for football, im just an observer”

Dah cukup lama kan tak nampak Selangor dijulang, stadium pennnnuuuuh, gaduh gaduh and macam macam. Im not being bias here but since that my adik ipar (again) is in this genre as, i can say that management Selangor had made the players to playe well. Hal sogokan duit kita tak boleh pertikaikan sebab itu punca periuk nasi mereka and kita bukan managment right. So kalau tak tau tak yah la buat andaian. But what management did was to be fair to all players. Macam team team lain mereka ada ‘star’ masing masing which when you score goal-you get extra money, when you play well-you earn more….So di situ kita dah nampak team mate lain rasa tak best and semestinya tak de kerjasama.. Different with Selangor, semua equal. Org ni dapat lebih die pun dapat lebih. In order to gain the victory at the end of the season, they must work hard as a team!. Mula mula org memperlecehkan team Selangor, ye la, masuk final jek kalah, promo lebih lebih tapi end main macam taik. Now they have proven. What ever you gonna say its your own choice sbb ‘winning is winning’. If Kelantan menang, we should give a pat to them as well. Kalah menang adat game.

Ok enough with the mangement. Now i tak faham WHY kite ni rakyat Malaysia suka sangat MENGAGUNG AGUNGKAN team luar negara?. Ok, beside ‘malaysian footbal sucks’, what else?. Oh!, kalau team luar datang SANGGUP habis beratus $$$ even ada sanggup tu amik off day semata mata nak pi tgk. Kalau team kita main, dah bagi free entry pun tak reti nak support. Back then again i can see its a ‘cultaral thing’.

I super sallute Kedah punya fan. Because whenever the home team turun padang main di Kedah or perlis or even ada yang ber bas bas turun bawak gendang diorg turun KL (seen that with my eyes and it gave a super shocked), the stadium is pax (with the supporters)!!! The fanatic is there. Kalah menang, the fan always support them. How about you? Kalau team luar main, epl ke apa segala international league, sangup sengkang mata tgk. Cuba la kan one day Malaysian Team (which now under coaching Raja Gopal-syabas to him and good luck) go for international, would you sarung baju Hitam Kuning kita?.

Aight. That’s all coretan ku di pagi hari. Syabas to the winners. Selangor and MU. Oh ya, nanti MU nak datang main kat sini kite tgk macam mana lagat org Malaysia kita ok. July here you come….

2 thoughts on “Selangor the Red Giant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s