Alia Amidon & Ulat Magget

Yesterday after our Effective Listening class, Alia took me to this one kedai makan which she wanted to bring me like so many time katanya mumu (murah) and sedap. It is in summit satu level dengan bowling.
Yup i can agree it is nice. I had ikan keli masak cili and sayur. While Alia had ikan masak lada, sayur and telur asin. Ive done eating sambil menggigit2 kepala ikan keli (sedap pls sebab garing). Tiba tiba Alia stop makan.

H: kau asal? makan la cepat?
A: (muka blur terbangang bangang and i can see pucat)
H: woi! ko pahal?
A: sumpah gang aku nampak ulat dalam ikan aku. (terus bangun and muntah kat sinki belakang)

MMG ADA MAGGET DALAM IKAN ALIA!!!
Banyak ok!!!!!
eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ku panggil terus kaka tu and asked her ikan ni ikan bila? Die kate baru tadi masak. Pastu dengan lantangnya (tak sedar pun cakap kuat), ‘kalau masak tadi asal aada ULAT DALAM IKAN NIE?’
In the same time nampak pekerja lain dok kalut kemas2 dapur and sapu2. Kakak tu pun amik the pinggan and suruh alia amik yang lain (jgn harap la kan?). I asked them to throw away the ikan yang still dalam bekas hidangan tu. Diorg amik.

Rupanya dok kepoh kemas2 dapur semua ada spotcheck dari Jabatan Kebersihan Mkanan (macam tu la) dari MBSJ. Macam sial dok main eye contact ngan alia so alia tak bocor rahsia.

Disbbkan kami ni insan yang mudah kesian kami senyap dan terus blah. Org kedai kasi refund balik duit alia.

Alia dan dan la sakit perut la apa la semua. Nasib baik ku tak de camera bersama ku. Kalau tak boleh share kat sini. Hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s