Semangat setia kawan..

Semua orang ada kawan. Nape kita perlukan kawan? Because of communication. Ada kawan time senaaaanng je, ada kawan time susah and ada kawan yang makan kawan. Jangan tipu la kalau kita tak penah tikam belakang kawan kita. We did it ALMOST everytime cuma antaranya dasyat atau tidak sahaja.

Point yang aku nak tujukan kat sini is that semangat setia kawan ni kadang kadang MENYUSAHKAN dan MENRIMASKAN. Kita boleh berkawan but jangan la buat kawan kite serba salah untuk berkawan dengan orang lain. Sangat tak professional ok. Konon setia sangat sampai sorg tak dapat nak join satu activity, the rest pun tak join la. Kan itu nama nya rugi.

It happened to me. Last time i have a group of friend. They are good and always there for me. After an incident (yang SANGAT bodoh) with one of them (pasal laki…can you imagine?), aku di ketepikan. Hell i dont give a shit because ada hikmahnya. So I tend to be more rapat ngan Nana and Rinie and my paintballers friend which are way mature than they are (even now).

Salah ke i had to make my own decision? Haish. Semangat sangat!. Itu sangat merimaskan diriku ok. Sangat tak berkembang kalau itu macam. Come on people, you can be close friends but give some space to your buddy to have their own friends and TRY not to critisize them. Tu kata ada pepatah melayu mengatakan, tak kenal maka tak cinta. GROW UP!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s