4×4 Pecah Batu

Cuti raya cina tahun ni kami sekeluarga nak menghabiskan cuti kami tanpa mengeluarkan kos yang banyak. So destinasi kami adalah ke Pecah Batu Sg.Bill Tg. Malim Perak. Main 4×4. Duit kami keluar untuk makanan stok 2 hari 1 malam di dalam hutan dan duit minyak. Shah Alam ke Sg. Bill sejam sampai dah, Sudah tentu anak-anak kami bawa bersama. Masing-masing ada bucket sit masing-masing. Selesa dan selamat la dipendekkan cerita. Kami naik Land Cruiser dan ada lagi 2 biji LC join kami. Cikgu Nazri dan Tuan Nazli. Semua pakat bawa family except Cikgu Nazri. I was told that the route manja-manja punya jenis. Sekali masuk ke landasan yang sepatutnya, hamek kau! Sila tengok gambar-gambar di bawah dan nilai sendiri ye. Hihi..Perak. Main 4×4. Duit kami keluar untuk makanan stok 2 hari 1 malam di dalam hutan dan duit minyak. Shah Alam ke Slim River sejam sampai dah, Sudah tentu anak-anak kami bawa bersama. Masing-masing ada bucket sit masing-masing. Selesa dan selamat la dipendekkan cerita. Kami naik Land Cruiser dan ada lagi 2 biji LC join kami. Cikgu Nazri dan Tuan Nazli. Semua pakat bawa family except Cikgu Nazri. I was told that the route manja-manja punya jenis. Sekali masuk ke landasan yang sepatutnya, hamek kau! Sila tengok gambar-gambar di bawah dan nilai sendiri ye. Hihi..

20130209_130223

Selamat datang

20130209_130857

masih boleh senyum

20130209_131619

sungai pertama.. masih dikira manja lagi

20130209_131853

semua dalam bucket sit memasing… senyum sokmo

20130209_132240

normal

20130209_135632

me with the boys together with our ride..

20130209_141106

jongkit!

20130209_141629

co-pilot kereta lain..

20130209_143915

terpaksa di loncat loncat untuk elak kereta senget and jatuh dalam ‘gaung’

20130209_161952

si comot dah masuk dalam ‘gaung’

20130209_162106

maka untuk elakkan banyak duit keluar untuk baiki dia, si comot kena wintch…

20130210_144139

follow the ‘rud’ if you want to complete the trail with style..

Meriah kan? Kalau tiada kesabaran dan tiada ilmu untuk mengendalikan si comot, maka jangan la memberanikan diri untuk try main sukan ini. Route ini bukan route manja dah. Ni hardcore namanya! Kudos to my kids yang tak meragam langsung sepanjang perjalanan keluar dan masuk. Rengek sikit tu normal lah tapi mereka survived! Bukan di atas jalan raya sahaja kita kena pakai tali pinggang, masa main 4×4 pun HARUS pakai tali pinggang. Anything can happen.

A’mmar berusia 4tahun+ dan ‘Aafi 9bulan+. Kedua mereka telah diexpose dengan sukan lasak seawal 4bulan. Alhamdulillah mereka dapat adapt. They really enjoy the air sungai. Air Sungai dalam tu teramat lah sejuk! Oh, perjalanan dari main gate hingga ke campsite around 7km only tapi masa yang di ambil untuk tiba lebih dari 2 jam. Standard la main 4×4 memang gitu. Malam tu kami tidur dalam khemah dan masak pun sendiri. Phone tak ada line. Tersangat tenang rasanya. Alhamdulillah kami semua dilindungi.

kemek si comot.. kasihan

kemek si comot.. kasihan

our camp site

our camp site

no filter

no filter

morning face of us

morning face of us

20130210_090654 20130210_091057 20130210_091459 20130210_093352 IMG_20130210_191528

About these ads

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s